In juni is een filmpje gepubliceerd over de historie van de Johanneskerk, vertelt door Karel Loeff, met een inleiding van burgemeester Nanning Mol.

Klik hier om het filmpje te bekijken.

Wist u dat er ook wijn en honing wordt verkocht in het kader van de restauratie en het komende 500-jarig bestaan? Klik hier voor alle informatie.

Er is een fotopresentatie gemaakt over het verloop van de renovatie van de Johanneskerk. 
Klik op de afbeelding om de presentatie te bekijken.

Klik hier om de Johanneskerk special van het Larens Journaal te lezen.

4 september: Lekkerkerk in de Johanneskerk
Een voortreffelijke lunch en een prachtig diner werden door medewerkers van het al enkele jaren bestaande ‘Lekkerkerk’, geserveerd aan zo’n 70 genodigden verdeeld over twee groepen. Het  idee van de diaconie van de Protestantse Gemeente Laren Eemnes om dit in die eigen top gerenoveerde Johanneskerk te gaan vieren, werd met het heffen van het glas en veel plezier, van harte onderstreept!

JULI 2021

Leo Jansen heeft een radio-column gemaakt omtrent de geschiedenis van de Johanneskerk en het feit dat de kerk twee eigenaren kent. Klik op de foto om de column te beluisteren.

JULI 2021

Leo Jansen schreef een mooi stukje over het eerste in een reeks van acht concerten in de gerestaureerde Johanneskerk. Klik hier om het artikel te lezen.

MEI 2021

Op de de website van orgelnieuws.nl is een fraai artikel geplaatst omtrent het ‘nieuwe’ orgel.
De schrijver is orgeldeskundige Rogér van Dijk, die als bijvangst bij ander onderzoek in Roermondse archieven ontdekte dat het orgel in de Johanneskerk niet door  de familie Weidtmann is gebouwd, maar door Henricus Titz, een bouwer in dezelfde streek over de grens bij Venlo/Roermond. Rogér van Dijk zal over deze historie ook bijdragen in het te verschijnen boek van Jan de Bruijn over 500 jaar Johanneskerk.

Klik hier om het artikel te zien en te lezen.

MAART  2021

Johanneskerk stembureau

Hoewel midden maart de renovatie van de Johanneskerk nog niet helemaal is voltooid, is het toch mogelijk om dit cultureel erfgoed als stembureau voor de landelijke verkiezingen in te richten.
Het is dé gelegenheid voor veel dorpsgenoten om de restauratie en inrichting van deze 500 jarige al even te kunnen bewonderen op woensdag 17 maart, de dag van de verkiezingen.
Het door de Evangelisch Lutherse Kerk in Hilversum geschonken Weidtmann-orgel is dan al geplaatst. De oude slecht zittende banken zijn eruit en er staat dan nog maar 1 stoel: de preekstoel. Alle stoelen en het overige meubilair komen een week later. Er is dus voldoende ruimte om de stemhokjes een mooie stemmige plaats te geven en de coronaregels in acht te nemen.
De leden van het stembureau en zij die gaan stemmen, zullen kunnen genieten van de vloerverwarming die een paar maanden terug is aangebracht en recent succesvol is uitgeprobeerd.
Een mooiere oproep om een stem uit te brengen is er toch niet?

JANUARI  2021