DECEMBER 2019

Kick-off bijeenkomst Johanneskerk 500 jaar

In 2021 bestaat het oudste gebouw van Laren, de Johanneskerk aan de Naarderstraat, 500 jaar. Al 5 eeuwen verspreidt dit prachtige monument orgelklanken, kerkzang en beierende klokken over het dorp. Reden genoeg om aandacht aan deze verjaardag te besteden.

Een belangrijke stap daarvoor wordt nu gezet: het oprichten van een Vriendenstichting. Hierin zijn zowel de gemeente Laren, eigenaar van de toren, als de Protestantse Gemeente Laren Eemnes (PGLE), eigenaar van het schip, vertegenwoordigd. Op maandag 23 december 2019 vond de kick-off plaats om 2021 tot een gedenkwaardig jaar voor de Johanneskerk- en toren te maken.

De kick-off is het officiële startmoment van het project Johanneskerk 500 jaar. Veel is al in gang gezet en vele dingen zullen de komende periode volgen. Voor de restauratie van de kerk en de toren, en het renoveren van het kerkinterieur zijn al de nodige stappen gezet. Eind 2021 zal de Johanneskerk er weer als nieuw uitzien.

Met de oprichting van de Vriendenstichting starten we de crowd funding en fondsenwerving en natuurlijk het organiseren van de jubileumviering in 2021. De Vriendenstichting wil naar een gezamenlijke herdenking in 2021 maar vooral ook een feest met en voor heel Laren.

 

Na de kick-off op 23 december vond de eerste bestuursvergadering plaats. In het stichtingsbestuur zitten: burgemeester Nanning Mol (voorzitter), Henriëtta van der Gaag (gemeente Laren), Marc Vos (gemeente Laren), Heleen van Beelen (PGLE) en Douwe de Joode (PGLE).