Jubileumcommissie Johanneskerk 500 jaar    

Al weer 2 jaar geleden werd de ‘Commissie Johanneskerk 500 jaar’ door de kerkenraad geïnstaleerd, met de opdracht een jubileumprogramma te maken voor de viering van het 500-jarig bestaan van de Johanneskerk in 2021.

Sinds die tijd heeft de jubileumcommissie bestaande uit Rieke en Co Swaan, Jan Dirk van Baaren, Jan de Bruijn en Ineke de Joode, aangevuld met 2 leden namens de gemeente Laren, Leo Janssen en Mariëtte Nieuwboer, veel tijd en creativiteit gestoken in het opzetten van een programma. De grote lijnen, met als uitgangspunt iedere week een activiteit in de Johanneskerk, hadden we in het voorjaar 2020 voor elkaar. Maar toen gooide de coronapandemie roet in het eten. Alle activiteiten gingen on-hold.

Na de zomerperiode zijn we weer gestart met onze vergaderingen, maar we hebben wel moeten vaststellen dat we een ander pad moeten inslaan.

Uitgangspunt voor de viering van het 500-jarig jubileum is dat we dat feestelijk en zonder allerlei beperkingen willen vieren. Het ziet er voorlopig niet naar uit dat we, zoals we dat van plan waren, met de feestelijke opening van de gerenoveerde Johanneskerk in januari 2021 al groots van start kunnen gaan. De Johanneskerk zal na de renovatie 130 zitplaatsen tellen, dat betekent met de huidige beperkingen dat we slechts 30 a 35 mensen kunnen ontvangen! We hopen dat de situatie in de zomer 2021 wat meer genormaliseerd zal zijn. Concreet betekent het dat we ons programma willen omgooien, niet meer van start in januari 2021, maar vooruitschuiven naar september 2021. De officiële jubileumdatum is 17 september. Onze inzet is wel om in de zomer van 2021 alvast activiteiten te programmeren die buiten kunnen plaatsvinden.

We houden u op de hoogte!