Viering Johanneskerk 500 jaar    

Alhoewel we nog midden in de lockdown zitten, is de Jubileumcommissie JK500 eind februari toch weer gestart met de voorbereidingen van de viering van 500 jaar Johanneskerk. De officiële start van het jubileumjaar is op 17 september 2021, maar in de zomerperiode gaan we al een aantal activiteiten organiseren. 

We gaan ervan uit dat we dan meer bewegingsruimte hebben en in ieder geval met een beperkt aantal mensen de kerk in kunnen. Maar alle plannen zijn onder voorbehoud!

Op de agenda van de Jubileumcommissie staan:

Zomeractiviteiten:

–   Vanaf zaterdag 5 juni tot begin september gaat de Johanneskerk iedere zaterdagmiddag weer open voor een beperkt aantal bezoekers. We laten dan graag het resultaat van de restauratie zien en natuurlijk het nieuwe orgel. Er zal ook een doorlopende foto-presentatie zijn van het renovatieproces.

–   Die zaterdagmiddagen zal in het plantsoen naast de Johanneskerk een ‘Ontmoetingsbankje’ staan waarop iedereen die dat gezellig vindt, wordt onthaald met iets lekkers en een praatje van leden van de PGLE. Zij leiden ook graag mensen rond in de Johanneskerk.

–   In de zomerperiode willen we starten met een muziekprogramma. We denken daarbij aan 3 zomeravondconcerten van beiaard en orgel  en 3 zomerse zondagmiddagconcerten (kamermuziek) om 15.00 uur in de maanden juni, juli en augustus. Hopelijk met bezoekers in de kerk en op het gras naast de kerk, aangevuld met een life-stream uitzending via YouTube en Facebook. Zodra de data bekend zijn laten we die aan u weten.

–   Presentatie van het Johannesbrood in samenwerking met SOLL/Oude gewassen

–   Historische dag. Presentatie Historische uitgave ‘De Johanneskerk te Laren 500 jaar’ onder redactie van Jan de Bruijn en Henk Michielse op Open Monumentendag 11 september. 

Voor het overige is het ‘werk in uitvoering’. Van nieuwe plannen brengen wij u graag op de hoogte.

Op 17, 18 en 19 september is het officiële JK500 jubileumweekend. Daarover de volgende keer meer.

Via deze website kunt u binnenkort meer informatie vinden over de jubileumactiviteiten.

Namens de Jubileumcommissie Johanneskerk 500
Ineke de Joode-Baljet
29 maart 2021